manisa botox
manisa botox

manisa botox işlem merkezi Grand Medikal Hastanesi Uzm. Dr. Deniz Yurtman Havlucu

Botox Nedir?

Botox cerrahi olmayan zaman içerisinde yüzde oluşan dinamik kırışıklıkları ve çizgileri azaltan basit bir uygulamadır.

Botox Yılan Zehiri Midir?

manisa botox  Hayır. Botox yılan zehiri değil özel bir bakteriden üretilen doğal, saflaştırılmış protein esaslı bir ilaçtır. Botox izmir

Sağlık Bakanlığından Onaylı Bir İlaç Mıdır?

Kaş arası kırışıklıklarının tedavisinde ülkemizde Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilk ve tek nörotoksin kompleksi Botoks’tur. manisa botox Botoks’un bu kullanımı AB ülkelerinde yetkili kurumlarca ve yanı sıra ABD’de FDA tarafından onaylanmış durumdadır.   izmir botox

Botox Yaptırıldığında Yüz ifadesinin  Kaybolduğu Doğru Mu?

Hayır, botoks kişinin yüz ifadesinin kaybolmasına neden olmaz. Uygulanan doz ve bölge seçimi ile birlikte sadece kırışıkları tedavi etmek ve mimikleri kullanmaya devam etmek mümkündür. Botoks, hekimin elinde olan ve hastanın arzusuyla gerçek­leşen bir olaydır. Kimi hasta göz kenarı ve kaş arası çizgilerden kurtulmayı tercih ediyorken, kimisi de kaşlarının kalkmasını isteyebilir. Botoks yaptıran birçok tiyatro oyuncusunu düşünecek olursak, sanılanın aksine donuk ve ifadesiz bir surata sahip olmak söz konusu değildir.

Botox Uygulanınca Yüz Şişermi?

Hayır. Botox bir dolgu maddesi olmadığı için yüzde şişmeye neden olmaz. Kırışıklığa yol açan kasları gevşetmekte kullanılan bir ilaçtır ve serum fizyolojik ile seyreltilerek enjekte edilir. Enjeksiyonun yapılmasından sonra kas içine yayılarak dağılır. Hiçbir şekilde yüzde dolgunlaştır­ma amacıyla kullanılmaz.

Botox Dudakta Uygulanır Mı?

Botoks, sadece dudak üstündeki sigara çizgileri diye tabir edilen dikey çizgilenmelerde kullanılır. Dudak dolgunlaştırmak için kullanılmaz. Botoks uygulamasına devam etmeme durumunda kırışıklıklarınız yavaş yavaş tedavi öncesi durumuna geri döner, daha kötü olması ya da sarkma gibi durumlar söz konusu değildir.

Botox Hangi Bölgelere Uygulanır?

  • Alın bölgesi
  • Kaş arası
  • Goz kenarı çizgileri
  • Üst dudak
  • Boyun çizgileri
  • El, ayak ve koltukaltı bölgelerinin terleme tedavisi

Botoks’un Etkisi Ne Kadar Sürer?

Botoks’un etkisi 4-6 ay arası sürmektedir. Uygulamalarn tekrar etmesi ile bu süre artmaktadır Botoks uygulamasında ilk etki 3-7 gün içerisinde görülmektedir.

Uygulama Ne Kadar Sürer?

Botoks, tek bölge uygulama süresi yaklaşık 10-15 dakikadır.

Uygulama Sonrasında İyileşme Dönemi Var Mıdır?

Botoks sonrası günlük hayatınıza hızlı bir şekilde geri dönebilirsiniz çünkü basit, hızlı ve iyileştirme süreci gerektirmeyen bir uygulamadır.

Botox Uygulamaları Ağrılı Mıdır?

Botoks uygulama sırasında çok az ve kısa süreli hafif batma hissi duyulabilir ancak sonrasında ağrı hissedilmez.

Uygulama Nasıl Olur?

Uzman hekimimiz tarafından en iyi sonucun alınacağı bölge belirlenir. Uygulama yapılacak her bölgeye az dozlarda botoks enjeksiyon edilir. Anestezi gerektirmeyen, ağrısız bir yöntemdir.   i

Yan Etkisi Var Mıdır?

Bilinçli ve tecrübeli ellerde yapılan Botoks uygulamasının yan etkisi geçicidir ve uygulama alanı ile sınırlıdır. Çok nadir, baş ağrısı ve enjeksiyon alanında hafif bir kızarıklık görülebilir. Bu kızarıklığın makyaj ile kolayca kapatılması mümkündür.

manisa botox işlem merkezi

Grand Medikal Hastanesi Uzmu. Dr. Deniz Yurtman Havlucu